Mahedamaitselised ja vähemagusad pähklibesee ricotta koogikesed on tervislik vahepala. Koogikesed on valgu- ja kollageenirikkad. Kasutasin ricotta kreemis https://bemore.ee/toode/collagen-edition-raspberryncherry-150g/ vaarika-kirsi kollageenipulbrit. Kood: deanne10 saad allahindlust kõigilt BeMore toodetelt 10%.
Põhi:
- 225g metspähkleid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100g kookospalmisuhkrut
- 4 muna
Täidis:
- 400g ricotta kohupiima
- 100g Kreeka jogurtit
- 3 sl stevia/erütritooli segu
- 3 sl https://bemore.ee/toode/collagen-edition-raspberryncherry-150g/
Täidise valmistamiseks püreesta kõik koostisosad blenderis ühtlaseks kreemjaks massiks. Põhja valmistamise ajaks pane kreem külmkappi. Jahvata pähklid peeneks puruks, sega juurde küpsetuspulber. Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munakollased kookospalmisuhkruga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht õrnalt munakollasevahu hulka. Lisa pähklipuru ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit, kuni valmimiseni. Jahuta ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad. Määri ricotta kreemi kihtide vahele ja peale. Kaunista kook marjadega ja lase enne serveerimist külmkapis maitsestuda 2 tundi.